EN LA DEFENSA D'UNA SANITAT PÚBLICA SOCIALMENT EFICIENT

dimecres, 26 d’octubre del 2011

Possible conflicte de interessos de Josep Prat Domènech president del ICS


Prat podria estar afectat per dues incompatibilitats. Una és la seva continuïtat al capdavant de les empreses municipals de Reus, incloses les sanitàries. El passat juny va ser ratificat com a director general d' Innova (Grup d'Empreses (més de 20) Municipals de Reus, SL) i d'Epel Innova. Llavors ja era president de l'ICS. Dins les empreses sanitàries municipals reusenques figura Sagessa, de la qual Prat fou el director general, del 1989 al 1998, any en què CiU el designà director general del Servei Català de Salut, càrrec del qual cessà el 2003, en guanyar les eleccions el Tripartit.  ....
http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2011/10/25/sanitat-catalana-privatitzada-furtivament/524656.html
El 2009 va ser designat, en representació d'un banc britànic, conseller de USP Hospitales (USPH), càrrec del qual no consta que hagi dimitit, si bé alguna font insinua que potser només n'és assessor. USPH ara és una filial de la multinacional "United Surgical Partners International".
Hi eren majoritaris el Barclays Bank i el Royal Bank of Scotland, que el passat juliol varen decidir vendre la seva participació. Llavors, assolia el 75 per cent del capital. USPH ara denominada USP España, amb seu a Madrid, és la xarxa d' hospitals privats més gran de l' Estat, amb 35 centres. A Barcelona adquirí l'antiga clínica Dexeus, esdevinguda el gran "Institut Universitari USP Dexeus" i a Girona la "Clínica Oftàlmica Barcelona", també present a Badalona i Barcelona.