EN LA DEFENSA D'UNA SANITAT PÚBLICA SOCIALMENT EFICIENT

dilluns, 2 d’abril del 2012

Desigualtats entre els equips d'atenció primària a l'accés a probes diagnòstiques

L'any 1998 es va presentar al congrès de la CAMFYC un poster realitzat amb els resultats de una enquesta al 1997 i al 1998 demanant als metges dels diferents CAPS quines proves complementàries tenien accés directe (les podien demanar ells directament),  quines tenien accés mitjantçant autorització i a quines no tenien accés. La desigualtat en l'accés entre els professionals va quedar palesa (imatge) destacant les dificultats dels professionales de Lleida .
Amb la "fragmentació" del ICS i de la Sanitat Pública catalana, com es farà el control de desigualtats entre les possibilitats diagnòstiques dels professionales de cada territori? Cal combatre les desigualtats laborals i tècniques entre professionals que es poden convertir en desigualtats en salut i que tanta repercusió poden tenir en la salut de la població.
Ens preguntem si no seria més eficient estalviar els costos burocràtics del "control" per invertir-los en una Sanitat Pública amb gestió pública i única i amb participació de la ciutadania