EN LA DEFENSA D'UNA SANITAT PÚBLICA SOCIALMENT EFICIENT

dimarts, 31 de juliol del 2012

Tensió al Hospital de Sant Pau: Una empresa amb més de 1.000 milions depatrimoni net

... el gerent de l’Hospital de Sant Pau, Xavier Corbella, ha alertat que l’impagament de la contractació del mes de juliol per part del CatSalut “tensiona moltíssim” la tresoreria del complex sanitari i posa en perill el pagament de la nòmina d’agost, en cas que la Generalitat no efectuï aquesta transferència.
La Generalitat ha d’abonar aquest mes 22 milions d’euros a l’Hospital de Sant Pau per la contractació d’activitat assistencial. No obstant això, com ha passat amb la resta d’hospitals de la xarxa concertada, la transferència d’aquesta quantitat s’endarrerirà com a conseqüència de la falta de liquiditat del govern català.
Com a resposta a aquest comunicat , Carme Pérez, (presidenta del comité d'empresa) assenyala que una empresa amb “més de 1.000 milions de patrimoni net” no pot deixar de pagar als seus treballadors. Pérez recorda que l’hospital i la seva fundació privada “comparteixen caixa” i que, en cas de manca de liquiditat, la Fundació “pot avançar” l’import que necessiti l’hospital, com ha fet en anteriors ocasions. http://metgesblog.com/2012/07/30/metges-de-catalunya-adverteix-a-lhospital-de-sant-pau-que-no-acceptara-limpagament-de-nomines/