EN LA DEFENSA D'UNA SANITAT PÚBLICA SOCIALMENT EFICIENT

dimecres, 23 de juliol del 2014

Si el pressupost de la Generalitat ha disminuït un 2.6% en els darrers 5 anys, el de Salut ho ha fet en un 16%

Una vegada més un fet tant important com el que ha tret a la llum el Sindicat de Metges de Catalunya sembla inexplicable ... potser per això ningú ho ha explicat  En l'actual situació deficitària que ha provocat massificació en les àrees d'urgències dels grans hospitals, augment del copagament farmacèutic, i increment de llistes d'espera per exemple, ens sembla escandalós que es vulgui disfressar de "normal" el tancament de llits a l'estiu.
Desitgem que aquest pressupost augmenti però no pas per a pagar els concerts amb les entitats privades i d'altres externalitzacions sinó per el bon aprofitament dels centres públics amb adequació de plantilles de personal per atendre als malalts.
La distribució dels diners destinats a Salut ha de ser clara i coneguda per la població que és qui paga els impostos. Qualsevol increment o modificació pressupostària ha de servir per posar en rendiment tot el potencial amb que els centres de gestió pública i transparent (tant els CAPS com els Hospitals) estan dotats.
La gestió pública ha demostrat la seva eficiència mitjançant estudis seriosos (http://focap.files.wordpress.com/2012/12/comparative_performance_private_public_healthcaresystems_systreview_20121-1.pdf per exemple). La gestió privada d'allò públic i la col·laboració public/privada per ara, a Catalunya amb la manca de transparència s'han demostrat font de amiguisme i  tenim uns quants exemples de ser imputada per corrupció.