EN LA DEFENSA D'UNA SANITAT PÚBLICA SOCIALMENT EFICIENT

diumenge, 3 d’agost del 2014

El comú denominador entre "Unidades de Gestión Clínica" o "Instituts d'Especialitat"

Aprofitant la Llei 10/2013 destinada a regular temes relacionats amb la fármaco-vigilància es va introduir a la disposició final quinta: la creació d’Àrees de Gestió-Clínica (AGC) amb el personal regulat per el règim de les empreses privades. Per altra banda el Govern central va firmar un acord amb el "Foro de la Profesión" que a canvi d’algunes prebendes recolza la “laboralització" del personal de les Unitats de Gestió Clínica.
La FADSP preveu antre altres conseqüències:
1. Fragmentació dels sistema sanitari en múltiples empreses en les que entraria capital privat que podrà influir en "que fer, com i amb que" en la política sanitària i els processos assistencials.
2. Les decisions dels professionals sanitaris podran ser sotmeses a les polítiques empresarials amb facilitat
3 Els drets dels treballadors sanitaris i entre ells el de la llibertat de decisió es perdran o deterioraran
4. Desapareixerà el model actual d'Atenció Primària; la seva activitat quedarà sotmesa als interessos empresarials de les noves unitats amb la funció de realitzar el cribat de pacients atenent a criteris de rendibilitat  (Un cert tipus de cribatge ja és realitat amb el Model d'atenció a la Cronicitat Avançada a Catalunya).
5. Augment de la despesa innecessària (burocràtica)
6. Pèrdua de qualitat, seguretat i d'accés als serveis per part de la ciutadania, especialment els afectats per patologies no rentables econòmicament per a les noves Unitats que si es podran apropiar dels beneficis econòmics que generin.
http://www.fadsp.org/index.php/sample-sites/noticias/739-informe-unidades-de-gestion-clinica-un-rodeo-para-la-privatizacion-sanitaria
Aquesta mateixa (Disposición quinta del RD10/2013) facilitarà la implantació a Espanya de tot el seguit de lleis i reglaments i que faran de la Unió Europea una franquícia USA tot seguit de l'acord entre USA i la UE (TTIP), que es prepara per signar l'any 2015. http://gestiodelasalut.blogspot.com.es/2014/06/mes-sobre-el-tractat-la-sombra-entre.html  Tota la sanitat serà mes cara i menys integrada, per tant mes ineficient econòmicament pel 99 % dels europeus. En canvi si serà molt mes rentable pels mercaders dels paradisos fiscals que, com els Pujol de tot el mon (en realitat l' 1 %) sols utilitzen la Pàtria i la Llei pel benefici mercantil.