EN LA DEFENSA D'UNA SANITAT PÚBLICA SOCIALMENT EFICIENT

divendres, 17 d’abril del 2015

Davant la destrucció final de la sanitat per A. Quintà a crònica global

(en castellano en http://publicacions-acdsp.blogspot.com.es/)..... Sorprèn que ERC es consideri un partit de progrés i en canvi ni tant sols arribi a dir, com ha fet grup "Construïm" de Duran Lleida i Miró Ardèvol, que les retallades sanitàries són excessives. Ni això.
Finalment, tots els partits estan veient que sanitat és el problema més greu de Catalunya i aquell que pot fer més mal als que assumeixin les barbaritats de Mas i Ruiz. Però ningú es capaç d’omplir un tros de paper amb un programa coherent. Parar a Ruiz pot ser possible però no es veu com articular una alternativa, encara que només fos sobre el paper. El que ha fet i fa l’independentisme per evitar tot debat seriós. En l’ordre mediàtic ho assoleix.
Ara bé, dins de CDC hi comença a haver militants i quadres sanitaris, no pas els periodístics, que veuen el dany que causa, en expectativa de vot, el fet de mantenir la descarada destrucció de la sanitat. Aquesta no té cap lògica sanitària. Només s’entén introduint-hi el tema del finançament polític partidista i el desig de control social també partidista......

.... Quant el paper de la sanitat respecte el finançament de CDC mai ningú no m’ha contradit, ni un polsim, tant en públic com en privat. En realitat, són fets sabuts. A CDC n’estan encantats i la resta de partits s’hi resignen. Atès el ralentí de la construcció, i el paper ja consagrat de les entitats financeres, no veig cap altre sector tan important com el que estic exposant, respecte a les necessitats econòmiques preelectorals.
Dades econòmiques objectives
Això queda periòdicament reconfirmat per informacions objectives dels diaris econòmics. El sector sanitari privat, amb la seva necessitat de bones relacions amb la Generalitat, és –potencialment o efectivament- un bé de Déu pels partits, avui per a un molt més que per a altres. És així des de fa molts anys. Sempre ha estat el corc que ha estat pervertint el sistema. Ara els corcs volen cruspir-se tota la llenya. Si hi afegim que liquidar la pública equival a afavorir la privada, tot lliga.
Goso afegir una pregunta, després de disfressar-me de pardal: ¿Com és que en enfortir la interrelació entre públic i privat (o el domini del públic (sic) per part del privat) no incrementen els controls administratius i jurídics per impedir que també augmenti la corrupció, que ja és prou alta? En realitat fan el contrari. Estan obsessionats en marginar el Dret Administratiu, millor garantia contra la corrupció. ....
article complert a http://www.cronicaglobal.com/es/notices/2015/04/davant-la-destruccio-final-de-la-sanitat-18560.php